Uit de MUI-2! Jacco van Uden

nummer 1 vd 3 vandaag, zondag 10 april

photos/uit-de-mui.png
photos/jacco-van-uden.jpg
photos/1643106836_cultuur-concreet.png


Uit de mui!


Soms lijkt het leven een oefening “uit de mui zwemmen”. De mui ≈ leven-metafoor werkt in crisistijden wel: het gaat om de worsteling tussen krachten en tegenkrachten op de onderstroom. Een echte mui is een geul die loodrecht op het strand staat waardoor water met veel kracht naar zee stroomt. Juist tussen die twee zandbanken is de stroming het hardst, omdat het water in zo’n mui terug de zee in wil. Op het eerste gezicht dus rustig water, maar een verraderlijke onderstroom die een mens met zeker 15 kilometer per uur de zee in kan trekken. Beter om er niet tegenin zwemmen. Kijk een mui kan 200 meter lang zijn en wel 15 meter breed, dat eruit zwemmen kan dus wel een poosje duren! Zelfs een Olympisch zwemmer die een snelheid van bijna 5 kilometer per uur weet te produceren kan niet tegen de harde stroom op zwemmen. De enige remedie is je laten meevoeren en bij minder krachtige stroming schuin uit de mui weg zwemmen om vervolgens met een boog terug naar het strand gaan.


Voor het programma van de Rotterdamse Salon draait het in deze hectische coronatijden om de vergelijking met de beweging ‘uit de mui’: welke thema’s leven er op de onderstroom, hoe ervaren we dwang, (tegen)krachten, worsteling en voor welke zwemrichting kiezen we nu zonder kopje onder te gaan? M.a.w: risico’s: je moet ernaar kijken of je het leuk vindt of niet, zo niet, dan kom je in de maalstroom terecht.Uit de Mui 2 / zondag 13/3/22: lezing 1 = Peterjan van der Burgh + lezing 2 = Ingrid Robeyns + lezing 3 = Derk LoorbachUit de Mui 1 / zondag 10/4/22: lezing 1 = Jacco van Uden + lezing 2 = Wiep van de Bunge + lezing 3 = Frank Schaper

9.30 uur Jacco van Uden, lector Change Management Haagse Hogeschool.


Jacco snapt dat organisaties nu in woelige tijden leven. Hij ziet dat pandemie de economie en het gevoel in organisaties aantast. Hij kijkt terug in de tijd en probeert met de kennis van toen het nu en toekomst te herschrijven. Laten we proberen negatieve energie om te zetten in positieve!


Volledige tekst uit de Mui en sprekers.

PROGRAMMA

ZONDAG 10 APRIL € 10,00

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door Cultuur Concreet!


09.15 binnenloop voor debat 1 met Jacco van Uden

09.30 debat 1 met Jacco van Uden, hij start 30 minuten kick off

11.00 einde debat 1 Jacco van Uden

11.30 nazit einde

11.45 inloop 2e spreker

Om 12.15 uur spreekt Wiep van Bunge. En om 15 uur Frank Schaper.


Degene die een all-in package deal wil voor een van de zondagen - dwz 3 lezingen voor 25 euro met kleine versnaperingen tussendoor - boek 3 maal en stuur een tikkie van 5 euro naar mobiel-53276450. Na checken stuur ik het kortingsbedrag terug.